Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Εύκολη μετατροπή των PPt σε Flash

Αντιγράφω την παρακάτω ανάρτηση από το ιστολόγιο "ARS LONGA VITA BREVIS"

Για να ενσωματώσουμε μία παρουσίαση στο blog, wiki, δικτυακό μας τόπο πολλές φορές αξιοποιούμε κάποια εφαρμογή σαν το slideshare. Εύκολο κι αποτελεσματικό.
Αλλά οι μαθητές μας, ή κι εμείς, δεν ικανοποιούνται διότι χάνονται όλα τα “σπέσιαλ” εφέ. Πολλές φορές τα εφέ είναι το αλατοπίπερο της παρουσίασης. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Μία free λύση είναι το:
 Το iSpring είναι ένα πρόσθετο για το Ms PowerPoint Το εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε την παρουσίαση σας σε flash. Δημιουργεί ένα φάκελο όπου μπορείτε να πάρετε το αρχείο flash και να το ανεβάσετε στο δικτυακός σας τόπο, στο blog, στο wiki ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία flash.
Για να το κατεβάσετε απλά θα πρέπει να επιλέξετε αν τα windows είναι 32 ή 64 bit. Το κατεβάζετε και μετά πολύ απλά το εγκαθιστάτε.
ΠΗΓΗ: "ARS LONGA VITA BREVIS"


Οδηγίεςhttp://e-how.gr/pos-na-metatrepsete-dorean-tis-parousiaseis-apo-powerpoint-se-flash
Βήμα 1
Συνδεθείτε στη διεύθυνση ispringsolutions.com και κατεβάστε το iSpring free.
Βήμα 2
Τρέξτε το πρόγραμμα και εγκαταστήστε το iSpring free στον υπολογιστή σας.
Βήμα 3

Κλίκ για μεγέθυνση
Τρέξτε το PowerPoint. Στο menu bar θα δείτε μια νέα επιλογή με το όνομα iSpring free. Φορτώστε το αρχείο της παρουσίασης που θέλετε να μετατρέψετε και πατήστε στην επιλογή Publish από το iSpring free μενού.
Βήμα 4

Κλίκ για μεγέθυνση
Θα εμφανιστεί η φόρμα στην οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της παρουσίασης Flash που θα δημιουργηθεί. Επιλέξετε αν το αρχείο Flash θα αποθηκευτεί στο δίσκο σας ή θα δημοσιευτεί στο SlideBoom (αν έχετε λογαρισμό). Επιλέξτε ποια slides θα ενσωματωθούν στην παρουσίαση, αν θα δημιουργηθεί αυτόματα η σελίδα html που θα περιέχει το Flash, τη χρονική διάρκεια κάθε slide και διάφορες άλλες παραμέτρους.
Βήμα 5
Πατήστε Publish και θα ξεκινήσει η δημιουργία του αρχείου Flash (.swf) με την παρουσίαση του PowerPoint. Μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής μπορείτε να δείτε την παρουσίαση μέσα από την html σελίδα που δημιουργείται ή με ένα flash player.

Χρήσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου