Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μicrosoft: Απέναντι στo StreetView, με το Streetside


H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google.
Η Microsoft ξεκινάει στις χώρες της Ευρώπης τη νέα υπηρεσία της Streetside, που αποτελεί μια παραλλαγή της επίμαχης υπηρεσίας StreetView της Google. Αυτοκίνητα εφοδιασμένα με κάμερες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα να γυρίζουν στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων (η αρχή έγινε ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο) και να τραβάνε φωτογραφίες με στόχο την ηλεκτρονική χαρτογράφηση και στη συνέχεια την παροχή χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, που ψάχνουν να βρουν π.χ. ένα κατάστημα.
H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google. «Δεν σκοπεύουμε να καταγράψουμε κάθε δρόμο. Θα περιοριστούμε στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρουν διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της Microsoft Ντέιβ Κόπλιν, σύμφωνα με το BBC.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2011_393418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου